Az alvászavar / felnőtt alvászavar

Mit nevezünk alvászavarnak?

Az alvás mennyiségi vagy minőségi zavarai, melyeknek hátterében állhatnak organikus zavarok, pszichés problémák, depresszió, stressz vagy szorongás is.
Az alvászavarban szenvedők a legkülönbözőbb problémákkal küszködnek, s ezek közt a gyakori az álmatlanság és a folytonos napközbeni álmosság. Az alvási problémák következtében romlik az emlékezőképesség és a problémamegoldó-képesség, jobban ki vagyunk téve a betegségeknek.
Az alvászavarosok közt gyakoribbak az érzelmi problémák, sokan közülük képtelenek örömöt találni emberi kapcsolataikban, és általában rossz a hangulatuk.
Az insomnia az alvászavarok leggyakoribb formája, az alvászavarok közel 70%-át teszi ki. Jellemzője az alvás időtartamának megrövidülése, zaklatott volta, melyet nappali fáradtság, aluszékonyság követ.

Az alvászavar típusai:
 (paraszomniák) 
 
Nyugtalan láb szindróma
Alvási apnoe
Alvajárás
Inszomnia
Cirkadián ritmuszavarok
Narkolepszia
 
 

A felnőttkori alvászavar formái:

Nyugtalan láb szindróma

  • Alvási apnoe
  • Alvajárás
  • Inszomnia
  • Cirkadián ritmuszavarok
  • Narkolepszia

     

Alvászavar-alvászavarok vizsgálata: Gyerekmosoly Egészségközpont 1195, Hofherr Albert utca 11a email:  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. Bejelentkezés: 06-70-352-9500